Újdonságaink - Könyvajánlók

Avon : Egy női világcég sikertörténete
Ajánljuk figyelmetekbe újdonságpolcunkról Laura Klepacki: Avon - Egy női világcég sikertörténete című könyvét.
Teljes cikk >>


"Ha szereti a sikertörténeteket, ha szeretne megismerni egy különleges marketing-stratégiát, ha szereti a szépségápolást, akkor ez a könyv Önnek szól. Megismerheti belőle a receptet, amely az AVON-t a globális marketing úttörőjévé tette. Nagy utat tett meg az AVON azóta, hogy alapítója, David McConnell 1886-ban felkínálta az első parfümmintát. Cégét az tette híressé, hogy emberei ajtóról ajtóra járva, személyes szolgáltatást kínáltak. Immár a világ legnagyobb "direct sales" hálózata: 140 országban több mint ötmillió képviselője van. Ez a hihetetlen ipari óriás ma már több mint egy elismert kozmetikai cég. Vaskos katalógusában szinten minden megtalálható a szépségápolási cikkeken kívül a vitaminoktól, fogyókúrás termékektől kezdve a ruhákig és ékszerekig. Az AVON: Egy női világcég sikertörténete segítségével most bepillanthatunk a színfalak mögé. Laura Klepacki leleplezi a titkot, miként vált az AVON az egész földgolyó - Bostontól Pekingig - behálózó birodalommá, és hogyan virágozhat még a legkeményebb válságok idején is."


A szabadkőművesség titkai
Újdonságpolcunkról ma Pat Morgan: A szabadkőművesség titkai című könyvét ajánljuk.
Teljes cikk >>


"Pusztán a szabadkőművesség említése elkerülhetetlenül érzelmet vált ki mindenkiből. Senki sem pártatlan e témával kapcsolatban: néhányan ezt az ősi szervezetet tartják felelősnek az emberiség minden problémájáért, míg mások szerint nem más, mint egy - a közjót szolgáló - tudós társaság. A szabadkőművesek titkai lehántja a misztérium és a félreértés évszázados rétegeit, tájékozottan szórakoztatva betekintést nyújt a szervezet eredetébe, hiedelmeibe, gyakorlatába és szertartásaiba. Ugyanakkor megtudhatjuk, kik azok a híres szabadkőművesek - Winston Churchilltől Jesse Jacksonig."


Lee Smolin: Mi a gubanc a fizikával?
Újdonságpolcunkról kölcsönözhetitek ki Lee Smolin elméleti fizikus Mi a gubanc a fizikával? - A húrelmélet problémái és a lehetséges kiutak című könyvét.
Teljes cikk >>


"Lee Smolin elismert elméleti fizikus amellett érvel ebben a tanulságos könyvben, hogy a fundamentális fizika - a természet alaptörvényeinek kutatása - kezd tévútra jutni. Az extra dimenziókról, egzotikus részecskékről, párhuzamos világegyetemekről és az elemi húrokról szóló elképzelések elkápráztatták a nagyközönséget - és megragadták a szakemberek képzeletét. Ezek az elképzelések azonban nincsenek kísérletileg igazolva, és közülük némelyik, köztük a húrelmélet, látszólag nem is kecsegtet ilyen lehetőséggel. A területet mégis ezek a hipotézisek uralják, magukhoz csábítva a legtehetségesebb kutatókat és a finanszírozás jelentős részét, olyan légkört teremtve, amelyben az újonnan felbukkanó, más utat járó fizikusok sokszor hátrányba kerülnek. Smolin felhívja rá a figyelmet, hogy ez a helyzet magát a tudományos fejlődést hátráltatja. Világosan, szenvedélyesen és mégis szakszerűen, közvetlen stílusban foglalja össze azokat a problémákat, amelyekkel szembe kell néznie a modern fizikának."


Harry Potter és a filozófia - Roxforti tananyag mugliknak
Ajánljuk figyelmetekbe újdonságpolcunkról a Harry Potter és a filozófia - Roxforti tananyag mugliknak című könyvünket. Harry Potter-rajongóknak kötelező!
Teljes cikk >>


"Bármily hihetetlen, az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig szinte minden amerikai egyetemen működnek "potterológusok", akik komoly kurzusokat hirdetnek J. K. Rowling hétkötetes regény...folyamáról, minden idők legsikeresebb sorozatáról. A tudósok szerint a Harry Potter-könyvek népszerűsége nem a véletlen műve, s nem is csak a varázslatos mesevilágnak köszönhető. Sokkal inkább annak, hogy az írónő az emberi gondolkodás történetének legalapvetőbb kérdéseit veti fel, olyan ismeretelméleti, metafizikai és morális problémákra hívja fel a figyelmet, amelyekkel mindenkinek szembe kell néznie. A regénysorozat elemzői...azt mondják el e kötetben, hogy mi köze Harry Potternek és társainak Szókratészhez, Platónhoz, Arisztotelészhez vagy akár Kanthoz és Heideggerhez. Rávilágítanak arra, hogy a varázslóiskola egyes tanárai milyen ismert nevelési elveket vallanak...Érvelnek a regény keresztény erkölcsisége mellett, s vitatkoznak a radikális feministákkal, akik avíttnak tartják a sorozat nőképét."


211 - 214 / 214 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 5
a következőből: 43