Újdonságaink - Könyvajánlók

Machiavelli - Egy félreértett ember
Újdonságpolcunkról ajánljuk figyelmetekbe Michael White: Machiavelli - Egy félreértett ember című könyvét.
Teljes cikk >>


"Kavargó korának fia, Somerset Maugham Akkor és most című regényének hőse, a "machiavellizmus" hírhedt szülőatyja, a politika világának kiváló ismerője ragad minket magával a reneszánsz Firenze és Itália kellős közepébe. Kulturális ikonná vált fiatalkori portréja talán éppoly jól ismert, mint - Itáliában maradva - Dantéé, Savonaroláé vagy Cesare Borgiáé. Pályafutása, valamint híres műve, A fejedelem, az évszázadok során nem kerülte el koronás fők figyelmét sem. Michael White közelebb hozza az olvasóhoz az embert, hatalmas ismeretanyaga folytán tudományos alapossággal, egyszersmind olvasmányosan tárja fel életpályáját."


88 magyar találmány
Márai-pultunkról kölcsönözhetitek ki Köteles Viktória: 88 magyar találmány című ismeretterjesztő könyvét.
Teljes cikk >>


"A szerző egy ízig-vérig mai nő, aki a műszaki szerkezeteknek ugyan nem túl nagy barátja, hiszen az autóvezetéssel gondjai vannak, a repüléstől pedig fél - műszaki stúdiumokat folytat, és tanulmányai során egyre több meglepő érdekességre bukkan: mégpedig arra, hogy milyen sok kiváló tudós és feltaláló működött és működik hazánkban, s mennyi világhírű találmány megszületése köszönhető nekik. Köteles Viktória maga is egy felfedező lelkesedésével kíséri végig 88 magyar találmány történetét. Könyve izgalmas történelmi és szellemi kaland, megvalósult, elfelejtett vagy külföldön befutott újításokról, amelynek olvasása során az is világossá válik, hogy már sokkal régebben ott lehetnénk a tudomány élvonalában, ha jobban odafigyelnénk az értékeinkre."


Tanár úr kérem és más írások
Keressétek az Egyetemi Könyvtárban kedvenc regényeitek hangoskönyveit! Az olvasószolgálati pultnál érdeklődhettek hangoskönyveink iránt! Mai hangoskönyv ajánlatunk: Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem és más írások - Rudolf Péter előadásában
Teljes cikk >>


"A Karinthy-spektrum minden színe egyetlen világról ad hírt, az eltévedt és hazatapogatózó ember világáról. Elfelejtett valamit, miközben állandóan beszámolt valamiről, felejtett valamit, amit még okvetlenül el akar mondani. Ő így mondja, - Nem mondhatom el senkinek, Elmondom hát mindenkinek. - "
(Márai Sándor)


Tíz kicsi néger
Újdonságpolcunkról ma elsőként Agatha Christie : Tíz kicsi néger című bűnügyi regényét ajánljuk.
Teljes cikk >>


"Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol...A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak?"


Római művészet
Márai-pultunkon találhatjátok meg Michael Siebler: Római művészet című, gyönyörű képekkel teli könyvét.
Teljes cikk >>


"Roma caput mundi - regit orbis frena rotundi" (Róma az egész világ ura - kezében tartja a földgolyó gyeplőjét.)


206 - 210 / 217 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 5
a következőből: 44